Naše “Bezdínkovská” parta vyrazila mezi zelinářské odborníky na slovo vzaté. Kam? No přece na Zelinářské dny v hotelu Skalský dvůr v Lísku u Bystřice nad Pernštejnem. Dvoudenní seminář byl určený všem pěstitelům, co se nebojí využívat nejnovější trendy a postupy v produkci zeleniny.
Letos se sešlo na 300 účastníků (mezi nimi byli i účastníci ze Slovenska, Německa, Polska a Rakouska) a více než 50 firem, které prezentovaly své produkty a služby.
U nás se hlavně ochutnávalo. Šťavnaté okurky a sladká rajčátka si velmi rychle získali “srdce” všech přítomných. Jen u koštu ale nezůstalo, na programu byla i řada odborných přednášek. Mezi řečníky se objevili právě i zástupci naší farmy s přednáškou o využití biologické ochrany v praxi a s prezentací výsledků loňské Zelinářské tour na podporu konzumace lokální produkce zeleniny.
Stálo to za to! Podpořit české farmy a farmáře má smysl. Poctivá lokální zelenina je totiž opravdu grunt a vyplatí se obzvláště dnes, kdy lidé své potřeby uspokojují daleko snáze než kdy dříve. Materiální stránka života ustupuje do pozadí. Chceme být hlavně zdraví a šťastní. A k tomu vyvážená strava zkrátka patří. Nestačí jen líbivý profil na Instagramu, chce to vyrazit do akce. Každá kontaktní kampaň je velkým krokem kupředu. Ani ten nejvystajlovanější obrázek totiž nenahradí bezprostřední zážitek s voňavou zeleninou.
The post Ohlédnutí za Zelinářskými dny 2019 appeared first on Farma Bezdínek.