„Denně sklidíme na 5 000 kg rajčat a okurek,“ uvedl Jan Fučík, vedoucí provozu Farmy Bezdínek. Na to, aby byla produkce opravdu prvotřídní, dohlíží denně zkušený tým agronomů. Péči o rostliny se aktuálně věnuje na 120 zaměstnanců, zejména žen z blízkého okolí. „Věříme, že čím dál více Čechů bude nakupovat kvalitní potraviny. A synonymem pro kvalitu je v případě jídla chuť. Chuť plodové zeleniny nejvíce ovlivňuje výběr odrůdy a stadium zralosti plodů při sběru. Po celém světě proto hledáme nejchutnější odrůdy a plody necháváme před sběrem plně dozrát,“ doplňuje Fučík. Zelenina se podle něj na pulty obchodů dostane v optimálním případě hned následující den po sběru. Předpokládaný roční objem sklizně rajčat i okurek je až 3 000 tun. Dodávky na trh budou celoroční.

Rajčata a okurky z Farmy Bezdínek začalo, krátce po jejich uvedení do společnosti, ve svých prodejnách nabízet hned několik obchodních řetězců ve svých prémiových privátních značkách (Lidl, Billa, Tesco či Penny Market).

Tisková zpráva

The post Rajčátka dozrávají. Sklízíme první plody! appeared first on Farma Bezdínek.